BTW teruggave thuisbatterij

13/1/2024
leestijd
In dit artikel:
Mega doorbraak voor de aanschaf van een thuisbatterij

In de voortdurende zoektocht naar duurzame energie oplossingen zijn thuisbatterijen een opvallende keuze geworden voor consumenten die streven naar zelfvoorziening. Vanaf nu is daar een grote doorbraak in!

 

De consument komt nu in aanmerking voor belasting teruggave op de aanschaf van een thuisbatterij. Of je nu zonnepanelen hebt geïnstalleerd, of niet. In dit artikel zullen wij de mogelijkheden verkennen om de btw terug te vragen op thuisbatterijen en hoe dit financiële voordelen kan opleveren voorhuiseigenaren.

 

Om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave, moeten consumenten doorgaans een aantal stappen volgen;

  • Allereerst moet de thuisbatterij worden geïnstalleerd.
  • Vervolgens moet de consument de aanschaf en installatie documenteren, samen met bewijs van betaling.
  • Tenslotte kan de aanvraag voor de btw-teruggave worden ingediend bij de belastingdienst.

 

Een interessant aspect van de btw-teruggave op thuisbatterijen is dat het niet afhankelijk is van de aanwezigheid van zonnepanelen. Dit betekent dat ook huiseigenaren zonder zonnepanelen kunnen profiteren van de financiële voordelen bij de aanschaf van een thuis batterij. Of je nu elektriciteit van het net gebruikt, afkomstig van hernieuwbare bronnen of niet, het opslaan van energie voor later gebruik kan nog steeds als duurzaam worden beschouwd, waardoor het in aanmerking komt voor belastingteruggave.

 

Bij de Duurzaamste Bouwer kunnen wij u verder helpen in de zoektocht naar de juiste thuisbatterij en onze installateurs staan klaar om deze voor u te installeren. En als kers op de taart; u hoeft zelf niet achter uw belastingteruggave aan te gaan. Wij zijn bevoegd om dit voor u aan te vragen!

Slimme opties met De Duurzaamste Bouwer

Voor isolatie is een landelijke subsidie beschikbaar. Als je met de ISDE-subsidie één maatregel toepast, krijg je tot 15% van de kosten terug en als je er twee laat doen zelfs tot 30%. Wij kijken met je mee naar de mogelijkheden

Vraag een offerte aan